Workshopok

estd-logo

KONFERENCIA ELŐTTI WORKSHOP: DISSZOCIÁCIÓ GYERMEK- ÉS SERDÜLŐKORBAN

Időpont: DEBRECEN, 2018. 05. 10., 10.00-17.00

Vezető: DR. RENÉE P. MARKS

renee

Dr. Renée P. Marks az Integrate Families (www.integratefamilies.co.uk) megalapítója, az ISTSS (International Society on Studies of Trauma and Dissociation) akkreditált kiképzője, 39 évnyi tapasztalattal rendelkezik gyermekek pszichoterápiájában. Szakterülete a korai kötődési traumák, a komplex traumatizáció és a gyermekkori disszociáció kezelése. Az Integrate Families kereteiben adoptáló családok és korai kötődési traumán átesett, örökbefogadott gyermekek pszichoterápiáját végzi, lenyűgöző elkötelezettséggel és hozzáértéssel.

A workshopot nem csak gyermek szakirányon dolgozó kollégák, hanem a korai kötődési traumatizáció iránt érdeklődők számára is ajánljuk!

Előzetes program:

 • Bevezetés
 • Kötődés és érzelemszabályozás
 • A trauma hatása az agyfejlődésre/működésre
 • Disszociáció gyermek- és serdülőkorban
 • A disszociáció diagnosztizálása gyermek- és serdülőkorban
 • A disszociáció kezelése gyermek- és serdülőkorban

A konferenciára előzetesen regisztrálni az alábbi linken lehet: előregisztráció

 

Részvételi díjak

Március 10. előtt Tanuló/ nyugdíjas Március 10. után

KONFERENCIA

Prof. Dr. Onno van der Hart

és Dr. Suzette Boon

ESTD tagoknak

25.000 Ft  - 30.000 Ft

KONFERENCIA

Prof. Dr. Onno van der Hart

és Dr. Suzette Boon

Nem ESTD tagoknak

35.000 Ft 30.000 Ft 40.000 Ft

WORKSHOP

Dr. Renée P. Marks

14.000 Ft 12.000 Ft 17.000 Ft

KONFERENCIA ÉS WORKSHOP

Prof. Dr. Onno van der Hart,

Dr. Suzette Boon és Dr. Renée P. Marks

ESTD tagoknak

39.000 Ft  - 44.000 Ft

KONFERENCIA ÉS WORKSHOP

Prof. Dr. Onno van der Hart,

 Dr. Suzette Boon és Dr. Renée P. Marks

Nem ESTD tagoknak

45.000 Ft 42.000 FT 50.000 Ft

 

A részvételi díjat átutalással az alábbi bankszámlaszámára szíveskedjen befizetni:

 • MAG Alapítvány, Főnix Takarékszövetkezet
 • Számlaszám: 6140003815117748
 • A közleményben kérjük, tüntessék fel a nevüket és a 'Konferencia' és/vagy a 'Workshop' szót (attól függően, melyikre jelentkeztek.)
 • Befizetési határidő: 2018. március 10.

Az eseményen szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Kérdésekkel kapcsolatosan az alábbi e-mail címre írjatok: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

20180510 101528

 

Korábbi Workshopok 

muveszterapias-workshop

Művészetterápiás Workshop

Éntudatosság művészeti anyagok használatán és az alkotói tevékenységen keresztül - Élményalapú workshop

Időpont: 2017. április 28-29.

Vezető: Liora Somer (Izrael)

Liora Somer művészetterapeuta és kognitív-viselkedésterapeuta a Bani Zion Kórház Szexuális Abúzus Túlélőinek Kezelésével foglalkozó Interdiszciplináris Központjában, az izraeli Haifaban. Az évek során nagy tapasztalatot szerzett a speciális igényű gyerekek gondozásában, a szülőkonzultációban, tanácsadásban, hallgatók és szakemberek oktatásában és szupervíziójában. Az elmúlt húsz évben Liora a szexuális abúzus áldozatainak kezelésére specializálódott. Hazai és nemzetközi szinten is tanít, az elmúlt tíz évben pedig a TDIL - Trauma és Disszociáció Izrael- elnöke.

Program

A kétnapos eseményen különböző technikákkal ismerkedhetünk meg, s az alkotás élményén keresztül nyerhetünk bepillantást a művészetterápia világába.

A művészetterápia a pszichoterápia olyan formája, mely a médiaművészet, képek és az alkotói folyamat használatával dolgozik. A művészetterapeuták a páciens saját alkotásaira adott reakcióit úgy tekintik, mint a kliens személyiségének, érdeklődésének, aggodalmainak és konfliktusainak visszatükröződéseit. A workshop azt mutatja be, hogyan épül fel a kliens tevékenysége a 'művészeti anyagok - alkotói folyamat - alkotás' folyamatában.

A művészetterápia olyan eszköz, mely segíti a kliensek belső világának megértését, emellett az érzelmi konfliktusok oldásának, társas készségek fejlesztésének, a viselkedés irányításának, problémamegoldásnak, a szorongás csökkentésének, a valóságban való tájékozódás javításának és az önbecsülés fejlesztésének is fontos eszköze (American Art Therapy Association, 2004).

A workshopon a résztvevők különböző anyagok egyéni és csoportos elrendezésben történő felhasználásán keresztül fedezhetik fel azokat az alkotói folyamatokat, melyek a pszichológiai felmérésben, valamint a pszichoterápiában érvényesülnek. Ezeket a folyamatokat megbeszéljük, s javaslatokat kínálunk terápiás alkalmazásukra is.

A workshop létszáma 30 főben limitált, így az érdeklődők mielőbb jelentkezzenek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen!

 

banfai-anna

DBT és ACT Workshop

Időpontok

 • 2013. augusztus 29-31., Debrecen
 • 2014. szeptember 12. (2. szint), Debrecen
 • 2014. október 2-4. (1. szint), Budapest
 • 2016. július 1-2., Debrecen

Vezető: Bánfai Anna (Ausztrália) 

Bánfai Anna magyar származású klinikai szakpszichológus 30 éve dolgozik Melbourne-ben. Több mint 15 évvel ezelőtt sajátította el a DBT (Dialektikus Viselkedésterápia, Dialectical Workshop Therapy) alapjait, melynek során lehetősége nyílt a módszer nagyjaitól (Dr. Kelly Koerner, Dr. Alan Fruzetti), ACT esetében pedig a magyarul is megjelent „Boldogságcsapda" szerzőjétől, Dr. Russel Harris-től tanulni. A DBT-t egyaránt alkalmazza egyéni és csoportos formában, az egészségügyi intézményekben, valamint a magánpraxisban megjelenő betegek kezelésében, illetve a kórházi szakszemélyzettel folytatott konzultációk során.

Program

A workshop során megismerhettük a Marsha Linehan által (elsődlegesen borderline betegekre) kidolgozott dialektikus viselkedésterápiájának legfőbb elméleti alapjait és a pszichológusi gyakorlatban való alkalmazhatóságának változatos lehetőségeit. A megszerzett tudást kiscsoportos munka és szerepjátékok formájában próbálhattuk ki és mélyíthettük el.

A műhely a DBT használhatóságára koncentrált. Bemutatásra került a borderline személyek három dialektikus dilemmája (1. Emocionális sérülékenység szemben az én-érvénytelenítéssel 2. Aktív passzivitás szemben a látszólagos kompetenciával 3. Szűnni nem akaró krízis szemben a gátolt gyásszal) és az ezek szélsőségei közötti egyensúlyteremtés művészete. A DBT segít a terapeuta készségeit illető dilemmák feloldásában is: hogyan egyensúlyozzuk az elfogadás – változásra orientáltság, a megingathatatlanság – rugalmasság, valamint a gondoskodás – jóindulatú követelés szélsőségeit. Nagy hangsúlyt kapott a szerződéskötés és a kezelési prioritások sorrendje. Ennek a legfontosabb technikái a viselkedéselemzés és a készségfejlesztés. Megbeszéltük, hogyan egészíti ki az egyéni terápiát a csoportos készségfejlesztés sajátos, borderline problematikához illesztett tematikája, a szerződésben gondosan kidolgozott, feltételekkel biztosított telefonos konzultáció, az esetvezetés, és nem utolsó sorban, hogyan használjuk kollegáink támogatását, a szupervíziót, a konzultációt, és a DBT-t magát a kezelés szolgálatában.

A workshop nagy hangsúlyt fektetett a DBT alapját jelentő mindfulness-re (tudatos jelenlét), amely egyaránt jól hasznosítható a mindennapi életben és a klinikai gyakorlatban. A képzés mindkét napját mindfulness gyakorlattal kezdtük és zártuk.

A szakmai program során áttekintettük az ACT (Acceptance and Commitment Therapy, Elfogadás és Elköteleződés Terápia) alapelveit is. Az ACT Steven Hayes és munkatársai munkásságán alapuló, viszonylag új terápia, mely a DBT-hez hasonlóan mindfulness alapokon nyugszik. A kognitív viselkedésterápiával szemben nem a problematikus gondolatok megváltoztatását, hanem azok elfogadását célozza meg. Azt javasolja, hogy a személyes értékrendszerünk alapján meghatározott cselekedetekkel haladjunk a saját utunkon, amely teljes, gazdag és értelmes életet jelent számunkra. Hatékonyságvizsgálatok alapján több mentális zavar, pl. PTSD, szorongásos zavarok és borderline személyiségzavar kezelésére is ajánlott. Az ausztrál Russell Harris 'Happiness Trap' című, ACT alapú könyve magyarul is megjelent 'Boldogságcsapda' címen. Könyvében az ACT alapú gondolkodásrendszert nemcsak érzelmi zavarok gyógyítására, hanem az élethez való iránytűként javasolja bárki számára, aki teljes, gazdag és értelmes életet kíván élni.

 

Részvételi díj

Március 10. előtt

Tanuló/ nyugdíjas

Március 10. után

Konferencia:

Prof. Dr. Onno van der Hart

és Suzette Boon

ESTD tagoknak

25.000 Ft

30.000 Ft

Konferencia:

Prof. Dr. Onno van der Hart

és Suzette Boon

Nem ESTD tagoknak

35.000 Ft

30.000 Ft

40.000 Ft

Workshop:

Dr. Renée P. Marks

14.000 Ft

12.000 Ft

17.000 Ft

Konferencia és workshop:

Prof. Dr. Onno van der Hart,

Suzette Boon és Dr. Renée P. Marks

ESTD tagoknak

39.000 Ft

44.000 Ft

Konferencia és workshop:

Prof. Dr. Onno van der Hart,

 Suzette Boon és Dr. Renée P. Marks

Nem ESTD tagoknak

45.000 Ft

42.000 FT

50.000 Ft